onsdag 11 juli 2007

Wintour-blaskan


På utresan för en vecka sedan lyxade jag till det med amerikanska Vogue, ett väldigt trevligt resesällskap. Tidningen lyckas förmedla en känsla av lyxen som normaltillstånd på ett helt annat sätt än de svenska motsvarigheterna, vilket kan vara trevligt när man sitter på en flygbuss där luften tagit slut.

Tre medarbetare ger sina bästa packningstips, jättekul läsning! Inte för att jag kommer att ha någon större nytta av tipsen, bara väskorna de tipsade om kostade mer än alla mina kläder tillsammans, inklusive garderoben de hänger i. Men det är ändå så kul att se vad de packar och hur de packar. Silk jersey (silkesjersey?) var ett av tipsen, tänk på att köpa kläder i silk jersey om du skall ut och resa, det är ett utmärkt material att packa. Annars superfina kläder, korta intervjuer med kändismodeller på semestertema. Det roligaste var hon som älskade att semestra på Island och vandra i sin vita Stella McCartneyy tunika och Manolo-sandaler.

En riktigt bra artikel om Lara Logan, krigskorrespondent som breakat i och med irakkriget. Superambitiös, jobbar som sjutton, orädd och skicklig ... och jäkligt snygg. En bild av en driven, hårt arbetande människa som både hindrats av och samtidigt kunnat dra fördel av sitt utseende. Också detta med att rapportera från ett krig. Väldigt intressant läsning.

Inga kommentarer: