Idag blev det rödbetsrisotto på svart råris. Vi köpte en finfin betknippa på torget, risotto är alltid ett säkert kort men blasten blev godast idag: 1 dl solroskärnor rostades i torr stekpanna och lades i en skål. Blasten från 6 rödbetor hackades och stektes därefter i lite smör. Blanda blast och kärnor och salta - urgott!
(jag önskar jag kunde lägga in lite bilder, men vår kamera är förlagd nånstans)
torsdag 26 juli 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Så typiskt! I går gjorde vi rödbetsbiffar, och för 10 minuter sen kastade jag blasten... Hade ingen aning om att den kunde användas! låter konstigt, men gott!!!
Det var något jag lärde mig i nåt nakna kockenprogram för längesedan. Det är ju så trevligt att kunna använda sig av hela betan, gillar verkligen konceptet. Rödbetsblast kan användas som spenat och mangold, ångkokas eller fräsas blir bäst.
Skicka en kommentar