måndag 5 november 2007

snabbmatstips

Vi åt samma sak till lunch hela helgen, ingenting speciellt men himla gott. Kanske fler än jag som behöver påminnas om självklarheter emellanåt: skivad purjolök steks tills den får färg, haricots vertes hälls i efter ett tag, tofu i tärningar på slutet. Blanda ner kokta sobanudlar, salta och servera med japansk soja (ena dagen kompletterade vi med sushiomelett) En välbehövlig övning i att hålla det enkelt, jag har verkligen svårt att inte krydda loss trots att purjosmaken i sig räcker som smaksättare.

Purjolök är ju så himla gott. Funkade även som aska(!) till skånsk camenbert på vår fina 30-årspresentsmiddag på Vendel i Malmö (vegovarianten var lite speciell, men god den med!). God som smakbärare i Herr Spiridons rawfoodkex. Ja, de andra varianterna kan ni...

detta var en mycket bra helg - mysiga matgäster varje dag!

2 kommentarer:

sara sa...

vilken bra helg det låter som attt ni har haft, vi försökte charma till oss en date med er i söndags, men ni var busy.. Väldigt synd, men bra att ni har haft så mysigt!

charlotte sa...

Ja, så typiskt att vi missade er, vi som nästan aldrig är särskilt busy! Vi får gå på Arirang snart, jag får faktiskt bibimbapcravings med jämna mellanrum sen vi var där för längesen.