lördag 29 september 2007

dinkelpoletten trillar ner!

Jag har haft så svårt att få till dinkelkorn, när jag kokar dem så blir det alltd bara ... uppblött och tradigt. Så jag testade att lägga kornen i blöt istället och insåg idag att DET är hemligheten. Doh!

Såhär gjorde jag: blötlade 3 dl dinkelkorn (över natten om man vill ha lunch, eller innan man går till jobbet.) lät dem rinna av. Fräste dem i olivolja, vitlök, ingefära, purjo och lite böngroddar. I med ett par tomater när det andra blivit genomfräst, salta och smaksätt med citronsaft.

Jättegott med stekt halloumi och röd pesto!

uppdatering: gott också med vilkål, morot, persilja, vitlök, ingefära, soltorkad tomat och en skvätt rödvin! Blanda i lite mozza medan det är ljummet.

1 kommentar:

sara sa...

Det ser så sjukt gott ut! Detta ska lagas innan veckan är slut!