Jag har haft så svårt att få till dinkelkorn, när jag kokar dem så blir det alltd bara ... uppblött och tradigt. Så jag testade att lägga kornen i blöt istället och insåg idag att DET är hemligheten. Doh!
Såhär gjorde jag: blötlade 3 dl dinkelkorn (över natten om man vill ha lunch, eller innan man går till jobbet.) lät dem rinna av. Fräste dem i olivolja, vitlök, ingefära, purjo och lite böngroddar. I med ett par tomater när det andra blivit genomfräst, salta och smaksätt med citronsaft.
Jättegott med stekt halloumi och röd pesto!
uppdatering: gott också med vilkål, morot, persilja, vitlök, ingefära, soltorkad tomat och en skvätt rödvin! Blanda i lite mozza medan det är ljummet.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Det ser så sjukt gott ut! Detta ska lagas innan veckan är slut!
Skicka en kommentar