onsdag 5 september 2007

en liten blogg om besvikelse

Idag kan jag inte släppa tanken på hur oempatiska människor kan vara. Efter ett samtal om graviditeter och sånt med personer som egentligen är väldigt intelligenta, kunniga och roliga att lyssna på. Så plötsligt ett stort, svart hål där empatin borde suttit. Så lätt det är att döma andra när man inte har haft några svårigheter själv. Har man haft fyra rallyförlossningar som gått som på räls så är det ju lätt att fördöma smärtstillande, liksom. De snackar om "naturlighet" utan att reflektera över att den moderna tekniken är ett skyddsnät mot detdär hemska, allt som kan gå fel.

Jag blir så ledsen av detta, oempatiska människor. Och jag hoppas verkligen att deras döttrar har någon annan att vända sig till om de får svåra graviditeter eller tuffa förlossningsupplevelser eller om amningen krånglar än en mamma som tycker att allt bara handlar om vad som är naturligt och inte.

1 kommentar:

sara sa...

Åh, det låter inte alls trevligt, det finns ganska många sådana människor. Och ibland blir man så överraskad över att det är just de där smarta, roliga människorna som är sådär.jag är ser fram emot att få höra mer om det när vi ses nästa gång.